Які дюбелі вибрати до пінопласту?

Які дюбелі вибрати до пінопласту?

Фасадне кріплення (зазвичай їх називають дюбелі до пінопласту або мінеральної вати) допомагає у довготривалому та стабільному монтажу теплоізоляційних плит. Правильно підібране та встановлене кріплення забезпечує більшу енергоефективність будівлі та впливає на безпеку всієї конструкції.

Що таке дюбелі до пінопласту?

Ці дюбелі є одним з елементів системи теплоізоляції будівлі. Фасадне кріплення Rawlplug сертифіковане для використання з ETICS (композитна система зовнішньої теплоізоляції), яка характеризується багатошаровою ізоляційною системою, встановленою на зовнішніх стінах будівлі. ETICS забезпечує теплозахист, покращує енергоефективність будівлі, усуває теплові містки та захищає стіни від несприятливих погодних умов, надаючи конструкції естетичного вигляду.

Виготовлення фасадного кріплення

Фасадні дюбелі використовуються для кріплення теплоізоляційних плит до різних типів основи. Незважаючи на те, що конструкція дюбеля досить проста, кожен його елемент має істотний вплив на зручність роботи і якість кінцевого кріплення. Дюбель до пінопласту виготовляється з:

  • Корпус – виготовлений з міцного матеріалу, обробленого еластичною зоною.
  • Диск – завдяки своїм розмірам і жорсткості забезпечує стабільність всієї системи ізоляції та протидіє вібрації, спричиненій силами всмоктування вітру.
  • Стержень – залежно від типу дюбеля, він може бути вкручуваним або забивним, виготовленим з металу або пластику, або металевим з пластиковим покриттям. Стержень дозволяє дюбелю розпиратися в основі.

Види дюбелів для кріплення полістиролу

При виборі дюбелів для теплоізоляції найголовніше врахувати тип поверхні, в яку будуть встановлюватися кріплення. Пропозиція Rawlplug включає два основних види фасадного кріплення:

Дюбель з вкручуваним металевим стержнем

Призначений для використання у всіх типах основ (A, B, C, D, E). Основні переваги вкручуваних стержнів – це універсальність і зручність використання, а також можливість демонтажу в разі неправильної установки. Вкручуване кріплення має більш високу несучу здатність порівняно з забивним кріпленням. Воно підходить для поверхнево і глибокого монтажу.

Фасадне кріплення R-TFIX-8S з металевим стержнем, що вкручується, сертифіковане для використання в системі ізоляції ETICS. Завдяки тому, що елементи дюбеля попередньо зібрані, працювати з R-TFIX-8S зручніше і швидше. Стержень Rawlplug з пінополістиролу, що вкручується, забезпечує безпечний монтаж завдяки можливості регулювати глибину кріплення, таким чином усуваючи можливі нерівності на фасаді.

Забивні дюбелі

Швидкий монтаж без використання шуруповерта підвищує комфорт і швидкість роботи. Перш ніж вибрати фасадний дюбель із забивним стержнем, перевірте, чи підходить кріплення до даного типу поверхні. Кріплення R-TFIX-8M можна встановлювати в основи категорій A, B, C, D і E. Завдяки підвищеній жорсткості тарілки (1,0 кН/мм) дюбель забезпечує стабільність системи ізоляції. Конструкція кріплення запобігає утворенню теплових містків, а попередньо зібрані елементи полегшують його монтаж.

Якщо ви плануєте встановлювати пінополістирольні дюбелі на поверхнях, крім кам’яної кладки, найкращим вибором будуть кріпленням буде дотискна тарілка з дюбелем KCX. Цей тип кріплення дозволяє встановлювати теплоізоляційні плити, наприклад, на дерев’яні або сталеві листи, але стержні повинні бути адаптовані до матеріалу, в якому буде виконуватися монтаж. Призначення тарілки – збільшити силу протягування дюбеля через полістирол або мінеральну вату, що мінімізує ризик пошкодження плити і запобігає пошкодженню фасаду, наприклад, під час сильного вітру. Дотискні тарілки використовуються для поверхневого монтажу як з вкручуваними, так і з забивними стержнями.